Met een brede glimlach om de lippen denk ik terug aan het 1Ander Festival. Vaste bezoekers van mijn website weten dat ik hoofdsponsor mocht zijn van het meest charmante festival van Schijndel. Ik voelde me er in mijn, als huiskamer ingerichte, tent helemaal thuis. Dat geldt vast ook voor de jongeren en hun ouders die binnenwandelden en een gesprek aanknoopten over studie- en beroepskeuze.

Het waren trouwens vooral ouders en hier en daar zelfs grootouders. De jongeren zelf hadden nog wat schroom om het met me te hebben over hun toekomst. Of ze hadden er op zo’n zonnige middag vol muziek geen zin in, dat kan natuurlijk ook. Geeft niks, jongens en meiden: jullie ouders namen boekjes van mijn bureau mee. Vraag er maar naar. Mij bellen of mailen kan ook, dan stuur ik dat boekje op. Je hebt het in een minuut of tien gelezen.

Ik hoop van harte dat alle belangstellenden wat wijzer zijn geworden. En dat mijn aanwezigheid hielp bij het maken van keuzes op het gebied van studie en beroep. Niet iedereen kon ik afgelopen zondag blij maken. Voor de moeder die haar peuter wilde verschonen op mijn tafel: ik hoop dat u niet meer boos bent en elders een plekje vond.