Een dommere start van Fier had ik misschien niet kunnen bedenken: een presentatie die u, ouder of professional, helpt om met kinderen en jongeren te praten over hun toekomst. Met een beetje pech help ik u zó goed op weg dat u mij niet meer nodig hebt.
Komende zaterdag ga ik u vertellen wat ik met mijn nieuwe bureau Fier zoal doe. Hoe ik kinderen in de hoogste klassen van de basisschool help met een keuze voor het vervolgonderwijs. En hoe ik pubers en adolescenten een steun in de rug geef als ze moeten kiezen voor een vervolgstudie of een beroep. Die keuzes zijn zo belangrijk, dat je als jongeren én ouder er bijna door zou verkrampen.
Niet nodig. Rustig ademhalen. En beseffen wat je, als kind of jongere, kan en wil. Fier helpt daarbij. Kwestie van de juiste vragen stellen, heel goed luisteren en nog meer vragen stellen. En dan weer heel goed luisteren.
Ik kan luisteren als de beste.
Wat daarbij helpt is gevoel voor en verstand van jongeren. Ik heb dat. Maar u gaat het ook krijgen, komende zaterdag. Want dan ga ik het met u hebben over dat boeiende kinder- en puberbrein. Met een beetje goede wil begrijpt u dankzij dat ochtendje in de blauwe zaal van ’t Spectrum in Schijndel niet alleen kinderen en pubers beter – u snapt ineens waarom u deed wat u deed, toen u pakweg 10, 15 of 20 jaar was.
Dikke kans dat u thuisgekomen op zoek gaat naar elpees uit die tijd. En dat u me maandag belt om eens naar uw zoon, dochter of scholier te komen luisteren.

Dus kom op zaterdag 4 oktober naar ’t Spectrum in Schijndel (Steeg 9, 5482 WN Schijndel). De toegang is gratis. Maar graag aanmelden via mirjam@bureaufier.nl in verband met de beperkte plaatsen. Ik start om 11 uur met de presentatie.