Voor wie het nog niet wist: Bureau Fier is hoofdsponsor van het 1Ander Festival en ik ben daar zondag 7 juni present. Die sponsoring leidt nu al tot mooie dingen.

Ik schreef al een paar keer over mijn verbondenheid met het evenement. Over dat het zo’n mooi festival is en waarom het voor mij de moeite waard is om me daaraan te verbinden. Op het 1Ander Festival komen immers veel jongeren en hun ouders. Dat zijn de mensen waarmee ik in mijn werk als studie- en beroepskeuze adviseur veel contact mee heb. Daarnaast is het een Schijndels festival en bij dat dorp, mijn woon- en werkplaats, ben ik nu vanzelfsprekend erg betrokken.

Omdat ik sponsor ben, leidt dat tot publiciteit. Zo besteedt deze week De Mooi Schijndel Krant aandacht aan het festival én aan Bureau Fier. Het ligt voor de hand dat ik in die krant zou vertellen waarom ik sponsor ben en waarom u toch vooral bij mij moet zijn voor advies op het gebied van studie en beroep. Maar ik hou niet zo van dingen die voor de hand liggen. In plaats daarvan besloot ik een cliënt van me te vragen ongecensureerd te vertellen hoe het beviel.

Het streelt me dat de eerste Schijndelse opdrachtgever die ik vroeg, meteen ja zei en dat moeder en dochter ook nog eens op de foto wilden. Maar ik was nog blijer toen ik de tekst onder ogen kreeg. Mooie complimenten mocht ik lezen. Ik werd er bijna verlegen van.

Lees zelf maar, komende donderdag.