‘Zeer gemotiveerd’

Ik heb Mirjam van Esch bij Fontys leren kennen als een zeer gemotiveerde en bekwame collega die het belang van de student centraal stelt. Haar kennis over de leefwereld van de student in het hoger onderwijs en de problematieken die kunnen spelen in studieloopbanen is actueel en wordt ingezet voor programma’s die de kansen van de studenten bevorderen.

Drs. Harrie J. Th van de Ven MSc.
directeur Fontys Hogeschool Kind en Educatie Pabo’s MLI MLE en Fontys Pedagogisch Management Kinderopvang

' opgelucht'

Bedankt voor je inzet voor onze zoon zijn schoolkeuze.

Naar het nu lijkt heeft hij een goede richting gevonden.
We merken aan hem dat hij opgelucht is en hij heeft zich ook ingeschreven.

Ouders van kandidaat (februari 2015)

‘Echt bijzonder’

Studie- en beroepskeuze vormen voor veel jongeren en hun ouders een grote uitdaging. Mirjam van Esch heeft een enorme ervaring op dit gebied en is heel erg betrokken bij jonge mensen. Wat Fier doet is écht bijzonder.

Huub Nelis
Oprichter YoungWorks, auteur van Puberbrein Binnenstebuiten, Motivatie Binnenstebuiten en andere boeken

‘Drijfveren en dromen’

Praten over wat je bezighoudt kan jongeren enorm helpen. Of het nu gaat om studiekeuze, school of heel andere zaken. Door te praten met iemand anders word je je bewuster van je drijfveren, je dromen en je eventuele obstakels om daar te komen.

Mirjam heeft enorm veel kennis en ervaring opgedaan rondom studie- en beroepskeuze. Ik vind het mooi dat ze die kennis en ervaring met FIER beschikbaar stelt aan heel veel jongeren in haar omgeving.

Yvonne van Sark, adviseur en partner YoungWorks

‘Diepgaand betrokken’

Ik ken Mirjam van Esch als een adviseur die diepgaand betrokken is bij de vraag hoe we jongeren beter kunnen begeleiden bij de keuzen waar ze voor staan. Ze heeft heel veel ervaring opgebouwd bij de coaching van uiteenlopende groepen jongeren. Bij haar adviezen maakt zij onder meer gebruik van de NIO, één van de zeer zeldzame tests die door de Commissie Testaangelegenheden van het Nederlands Instituut van Psychologen op alle aspecten met ‘goed’ wordt beoordeeld. Ik beveel Mirjam van harte aan als adviseur bij keuzen op het gebied van opleiding, studie en beroep.

Drs. Tom Luken
Onafhankelijk onderzoeker en adviseur op het gebied van (loopbaan)ontwikkeling, Luken Loopbaan Consult

‘Deskundige collega’

Tijdens het herontwerpen van ons studieloopbaanbegeleidingsprogramma heb ik Mirjam leren kennen als een fijne, prettige en deskundige collega. Mirjam vragen is altijd slagen!

Drs. Marieke Moerman, docent Fontys Hogeschool Pedagogiek

' Hart voor jongeren'

“Als ik met een jongeren in gesprek ben, dan is er niets anders dan dat gesprek”. Een quote gehaald van de website van Bureau Fier. Als er iets waar is, dan is het dat. Als geen ander is Mirjam in staat om met jongeren het gesprek aan te gaan. Gesprekken die leiden tot inzicht en bewustwording. Mirjam heeft hart voor jongeren, dat merk je aan alles.
Vanuit ons werk als docent, studiebegeleider, teamleider bij de Fontys Hogeschool Sociale Studies hebben we de afgelopen jaren op diverse niveaus met Mirjam samengewerkt.
Mirjam is zeer deskundig, heeft veel kennis van jongeren, coaching en keuzebegeleiding en samenwerken met haar is erg prettig. Ze is doortastend, enthousiasmerend, empathisch, doelgericht en zeer toegankelijk.

Jan Franssen, John Smits en Mon Munnecom