Het kopje boven dit bericht is een beetje overdreven. Maar ik ben bezig met twee piepkleine boekjes. Vandaag was ik bezig met de fotografie van één van die boekjes. Ik bezocht met een fotograaf op een middelbare school in Den Bosch. Daar maakten we foto’s van jongeren. Jullie gaan die foto’s over een tijdje zien, want ze komen in een boekje met, hoop ik, handige tips voor ouders en verzorgers van kinderen die gaan kiezen voor een profiel of een studie.

Ik moet stevig aanpoten, want half april moet het boekje klaar zijn. Dan houd ik een lezing voor enkele honderden betrokken ouders. Over hoe het brein van pubers werkt. En hoe het niet werkt. En waarom dat voor veel jongeren best een gedoe is, het kiezen van een profiel of een studie. Vanzelfsprekend ga ik het ook hebben over de rol van ouders bij dat spannende proces. Over wat ouders kunnen doen en wat ze beter kunnen laten.

Ook leuk om te melden: dankzij de vele positieve reacties op mijn blogs, ga ik ze bundelen. Dat wordt boekje nummer twee. Het wordt een nogal dun bundeltje, want zo veel heb ik sinds de start van Bureau Fier nog niet geschreven.
Maar een dun bundeltje is ook een bundeltje.